October 22, 2024
ανακαίνιση κουζίνας

ανακαίνιση κουζίνας

Για τους περισσότερους από εμάς η κουζίνα είναι το κεντρικό σημείο του σπιτιού, όπου η οικογένεια και οι φίλοι συναντιούνται, συζητούν και τρώνε με την χαρά της παρέας.

Η συνταγή της επιτυχίας σε κάθε ανακαίνιση κουζίνας πρέπει λοιπόν να είναι ο προσεκτικός και σχολαστικός σχεδιασμός για να εξασφαλίσετε ότι θα σερβίρετε ένα κομψό, άνετο και λειτουργικό περιβάλλον που θα προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε στο σύγχρονο σπίτι.

Ο απόλυτος οδηγός μας για την κουζίνα σάς καθοδηγεί σε κάθε βήμα της διαδικασίας, από το πώς να αναπτύξετε ένα σχέδιο κουζίνας μέχρι την εύρεση ενός αξιόπιστου κατασκευαστή και την τήρηση του προϋπολογισμού σας – για να μην αναφέρουμε μερικές υπέροχες ιδέες που θα σας εμπνεύσουν.

Εγκατάσταση της κουζίνας σας: Χρειάζομαι επαγγελματία κατασκευαστή;

Κανένα έργο κουζίνας δεν είναι το ίδιο, πράγμα που σημαίνει ότι διαφορετικά έργα θα χρειαστούν τις υπηρεσίες διαφορετικών τύπων επαγγελματιών.

Πολλές εγκαταστάσεις κουζίνας θα επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία τεχνίτη και οι περισσότεροι είναι πολύ ευτυχείς να αναλάβουν έργα όπως η τοποθέτηση κουζινών ή η δημιουργία ντουλαπιών κουζίνας κατά παραγγελία. Μικρότερες εργασίες, όπως η αλλαγή των πορτών των τμημάτων της κουζίνας ή απλές εργασίες διάλυσης και αντικατάστασης με τη χρήση τυποποιημένων flat-pack κομματιών κουζίνας, μπορεί να είναι εφικτές για κάποιους σε DIY βάση.

Υπάρχουν πολλά κοινά σενάρια όπου η χρήση ενός τεχνίτη για την εγκατάσταση μιας νέας κουζίνας είναι η σωστή προσέγγιση, όπως

  • Όταν η νέα κουζίνα αποτελεί μέρος μιας επέκτασης ή μιας μεγαλύτερης ανακαίνισης. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι πρακτικές δεξιότητες και η επαγγελματική εμπειρία ενός κατασκευαστή θα είναι ανεκτίμητες. Αυτού του είδους τα έργα συχνά περιλαμβάνουν την εγκατάσταση συρόμενων ή διπλών θυρών ή φεγγιτών, και η χρήση ενός κατασκευαστή για την διαχείριση του έργου καθώς και για την εκτέλεση των εργασιών σημαίνει ένα σημείο αναφοράς.
  • Σε περίπτωση που οι εργασίες ενδέχεται να επηρεάσουν τους τοίχους που μοιράζεστε εσείς και ένας γείτονας.
  • Όταν αφαιρούνται ή κατασκευάζονται εσωτερικοί τοίχοι – ιδίως δομικοί τοίχοι.

Πώς να σχεδιάσετε την ανακαίνιση μιας κουζίνας;

Αν αναρωτιέστε πώς να σχεδιάσετε μια κουζίνα, ξεκινήστε κάνοντας στον εαυτό σας μερικές σημαντικές ερωτήσεις. Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να αποτελέσουν την βάση για την περιγραφή του σχεδίου της νέας σας κουζίνας, είτε ξεκινάτε με έναν κενό καμβά είτε ανακαινίζετε μια κουζίνα. Η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης σύνοψης είναι ζωτικής σημασίας πριν από την εγκατάσταση μιας κουζίνας.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να βρείτε έναν κατασκευαστή με μεγάλη εμπειρία στην ανακαίνιση κουζίνας. Τότε μπορείτε να συμβουλευτείτε από νωρίς και να χρησιμοποιήσετε τις ικανότητές τους για να ενισχύσετε το όραμά σας και να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητες του χώρου.

Για ποιο λόγο θα χρησιμοποιηθεί η νέα κουζίνα;

Όταν σχεδιάζετε μια κουζίνα, σκεφτείτε ποιες καθημερινές δραστηριότητες θα λαμβάνουν χώρα στον χώρο. Θα χρειαστείτε χώρο για να φάτε και πόσους θα πρέπει να χωράει η τραπεζαρία σας; Θα χρειαστείτε καθόλου τραπέζι ή αρκεί ένα μπαρ πρωινού; Θα εργάζεστε στον χώρο ή έχετε παιδιά που χρειάζονται κάπου να κάνουν την εργασία τους; Έχετε κατοικίδια ζώα που καθιστούν το εύκολο καθάρισμα των δαπέδων προτεραιότητα;

Ποια είναι τα στοιχεία προτεραιότητας;

Αυτά είναι τα απαραίτητα – τα πράγματα που κάνουν ένα χώρο κουζίνα. Εστίες, νεροχύτης, ψυγείο/καταψύκτης, πλυντήριο πιάτων, πάγκος εργασίας, ντουλάπια κ.λπ.

Κόστος εγκατάστασης κουζίνας

Ο χρόνος και το κόστος εγκατάστασης ποικίλλουν ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως:

Το μέγεθος του χώρου και πόσα έπιπλα τοποθετούνται.
Τον τύπο του πάγκου εργασίας που θα επιλέξετε (η πέτρα, για παράδειγμα, είναι πιο δύσκολη στην τοποθέτηση από το laminate).
Το είδος των διακοσμητικών εργασιών που πρέπει να πραγματοποιηθούν, όπως το σοβάτισμα.
Εάν θα τοποθετηθεί νέο δάπεδο.
Την έκταση των εργασιών – μια μετεγκατάσταση ή επέκταση της κουζίνας, για παράδειγμα, θα είναι προφανώς πιο απαιτητική εργασία από μια απλή αντικατάσταση των μονάδων.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *