October 22, 2024
ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων

ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων

Ο επαγγελματικός χώρος είναι η βιτρίνα της επιχείρησης σας. Είναι ο πρώτος χώρος που θα δουν οι πελάτες σας, οι συνεργάτες σας και οι εργαζόμενοί σας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να είναι προσεγμένος και να αντανακλά την εικόνα της επιχείρησής σας.

Η ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων είναι μια επένδυση που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη. Μπορεί να βελτιώσει την αισθητική του χώρου, να αυξήσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πελατών. Ωστόσο η αναδιαμόρφωση ενός τέτοιου περιβάλλοντος εγκυμονεί μια πληθώρα από δυσκολίες.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με την ανακαίνιση ενός επαγγελματικού γραφείου τονίζοντας τα λάθη τα οποία ελλοχεύουν στην συγκεκριμένη διαδικασία.

Ποια είναι τα πιο Συχνά Λάθη;

Ένας χώρος γραφείου σχεδιασμένος με γνώμονα την εργονομία ενισχύει την αποδοτικότητα και κάνει την εργασία πιο ευχάριστη. Ως εκ τούτου, αξίζει να επιλέξετε μια διαρρύθμιση που όχι μόνο προάγει τη συγκέντρωση αλλά και μειώνει το άγχος και διεγείρει τη δημιουργικότητα. Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες παγίδες του εσωτερικού σχεδιασμού γραφείων;

Λάθος 1: Περιττοί διαχωριστικοί τοίχοι

Θα πρέπει να επιλέξετε το μοντέλο ανοιχτού χώρου, εφόσον φυσικά η φύση της εργασίας σας το επιτρέπει. Ένα ευρύχωρο γραφείο σημαίνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, περισσότερο οξυγόνο και βελτιωμένη πρόσβαση στο φως της ημέρας. Οι σύγχρονοι, κινητοί ακουστικοί τοίχοι Selva λειτουργούν εξαιρετικά ως διαχωριστικά γραφείου. Οι τοίχοι Selva μπορούν να αναδιατάσσονται ελεύθερα, επιτρέποντάς σας να χωρίσετε τον κοινόχρηστο χώρο σε τμήματα με όποιον τρόπο χρειάζεστε.

Λάθος 2: Δεν υπάρχουν ειδικές ζώνες ησυχίας

Κάθε γραφείο χρειάζεται ένα μέρος όπου μπορείτε να συγκεντρωθείτε. Τι γίνεται όμως αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να διαθέσετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο για το σκοπό αυτό; Εισάγετε τους ακουστικούς θαλάμους. Οι καμπίνες της σειράς Treehouse είναι ουσιαστικά μικροσκοπικές αίθουσες συνεδριάσεων. Ανάλογα με το μοντέλο, μπορούν να φιλοξενήσουν έως και τέσσερα άτομα, επιτρέποντάς τους να εργάζονται άνετα.

Οι ακουστικοί θάλαμοι δεν είναι μόνο άνετοι χώροι για ατομική εργασία, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν και ως χώροι για δημιουργικό καταιγισμό ιδεών. Είναι σημαντικό ότι μπορείτε επίσης να διεξάγετε εύκολα τηλεδιασκέψεις και επαγγελματικές συνομιλίες στο εσωτερικό τους. Οι τοίχοι και το γυαλί τους έχουν εξαιρετικές ηχομονωτικές ιδιότητες, σιγοντάροντας τόσο τους εξωτερικούς θορύβους με συνέπεια να διατηρούν τις επαγγελματικές σας συνομιλίες ιδιωτικές. Αυτό εγγυάται πλήρη διακριτικότητα, επιτρέποντάς σας να επικεντρωθείτε στην εργασία που έχετε αναλάβει, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ακουστική του γραφείου.

Λάθος 3: Έπιπλα ακατάλληλα για τις ανάγκες των εργαζομένων

Να επιλέγετε πάντα έπιπλα γραφείου που οι εργαζόμενοι μπορούν να προσαρμόζουν στο ύψος τους και στον προτιμώμενο τρόπο εργασίας τους. Τα τραπέζια με ρυθμιζόμενες επιφάνειες, καθώς και οι πολυθρόνες με ρυθμιζόμενα καθίσματα, πλάτες και μπράτσα είναι απαραίτητα. Ωστόσο, συνιστούμε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και να δώσετε τη δυνατότητα στους εργαζομένους να εργάζονται σε διάφορα μέρη και διαφορετικές θέσεις – τόσο καθιστοί όσο και όρθιοι.

 

Λάθος 4: Δεν υπάρχει χώρος που να ευνοεί τη χαλάρωση

Ένα χαλαρό μυαλό πάντα βρίθει από ιδέες. Έτσι, κάθε γραφείο πρέπει να διαθέτει έναν χώρο όπου μπορείτε να φάτε ένα γεύμα ή να αποσπάσετε το μυαλό σας από τη δουλειά – έστω και για μια στιγμή. Ταυτόχρονα, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα ξεχωριστό δωμάτιο χαλάρωσης. Οι αρθρωτοί καναπέδες με ακουστικούς τοίχους ή τα ακουστικά έπιπλα από τις συλλογές Beachhouse ή Social Swing μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε εύκολα ζώνες R&R σε ανοιχτό χώρο.

Εν κατακλείδι, η ανακαίνιση γραφείου μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Για να μειώσετε τον κίνδυνο αυτών των κινδύνων, είναι σημαντικό να κάνετε προσεκτικό σχεδιασμό και να συνεργαστείτε με έναν έμπειρο επαγγελματία ανακαίνισης γραφείων.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *