April 24, 2024
διακοσμηση τοιχου

Η απόφαση για το στυλ επίπλωσης ενός σπιτιού δεν είναι ποτέ εύκολη. Προσπαθούμε πάντα να εκφράσουμε την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του σπιτιού και να δώσουμε χαρακτήρα στα περιβάλλοντα , αλλά αυτή η διαδικασία δεν είναι ποτέ γραμμική όπως φαντάζονται πολλοί: ώρες και ώρες έρευνας για έμπνευση, δεκάδες περιοδικά επίπλων που περιηγήθηκαν, τόσα καταστήματα (διαδικτυακά και μη) επισκέφτηκε…

Ξοδέψατε πολύ χρόνο και προσπάθεια αναζητώντας την τέλεια λύση, μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε σκεφτεί τα πάντα και ότι οι γυμνοί και ανώνυμοι τοίχοι (που δεν είχατε θεωρήσει σημαντικούς) απαιτούν την ίδια προσοχή με το υπόλοιπο σπίτι.

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να δράσουμε! Αν ψάχνετε για έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο για να προσαρμόσετε αυτούς τους άδειους τοίχους, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μερικές μη απαιτητικές ιδέες για να ζωντανέψετε τους τοίχους σας χωρίς πολλή προσπάθεια .

Ιδέα 1 – Κλασικοί πίνακες: η διαχρονική μέθοδος

Όταν σκεφτόμαστε πώς να γεμίσουμε τους τοίχους του σπιτιού, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι σίγουρα κάποιοι κλασικοί πίνακες . Όποιο είδος επίπλου κι αν έχετε επιλέξει για το σπίτι σας, στην πραγματικότητα, θα υπάρχει πάντα ένας πίνακας που να ανταποκρίνεται στο γούστο σας και να προσαρμόζεται καλά στο περιβάλλον.

Χάρη στο Διαδίκτυο, υπάρχουν πλέον άπειρες δυνατότητες επιλογής , και απλώς περιηγείστε στις ιστοσελίδες των καλύτερων καταστημάτων, σίγουρα θα μπορείτε να βρείτε τους διάσημους, μίνιμαλ ή αφηρημένους πίνακες που σας αρέσουν περισσότερο. Μην ξεχάσετε επίσης να επιλέξετε ένα κατάλληλο πλαίσιο , το οποίο ενσωματώνεται καλά τόσο με το επιλεγμένο βάψιμο όσο και με το υπόλοιπο περιβάλλον.

Ιδέα 2 – Άλλοι πίνακες: η λιγότερο συμβατική μέθοδος

Αν πιστεύετε ότι ένας «κλασικός» πίνακας δεν αρκεί, σας αρέσει η ιδέα να κρεμάσετε κάτι στους τοίχους, αλλά αναζητάτε κάτι πιο ιδιαίτερο και προσωπικό , θα μπορούσατε να το βάψετε μόνοι σας!

Χάρη σε ορισμένους διαδικτυακούς λιανοπωλητές διακοσμητικών τοίχων, στην πραγματικότητα, οι πίνακες ζωγραφικής ή οι καμβάδες που πρέπει να ζωγραφιστούν ακολουθώντας τις αριθμημένες ενδείξεις , έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς .

Υπάρχει κάτι τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά: θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι μια χαλαρωτική δραστηριότητα στον ελεύθερο χρόνο σας ή κάτι διασκεδαστικό που να συμμετέχει όλη η οικογένεια.

Διαβάστε – Σπίτι σε στυλ Ιαπωνικού Ζεν – Ποιες οι Επιλογές

Ιδέα 3 – Αφίσες και γκαλερί στον τοίχο: η σύγχρονη μέθοδος

Εάν ο τοίχος είναι πολύ μεγάλος και θέλετε να προσπαθήσετε να τον γεμίσετε συνδυάζοντας διαφορετικά στοιχεία, αλλά δεν θέλετε να χάνετε πολύ χρόνο επιλέγοντάς τα ένα προς ένα, μπορείτε να σκεφτείτε μια προκατασκευασμένη γκαλερί τοίχου : αυτά είναι σετ τριών ή περισσότερων αφισών που έχουν ήδη ενωθεί με στυλ, θέματα και αποχρώσεις, τα οποία επομένως συνδυάζονται τέλεια χωρίς καμία προσπάθεια.

Εάν, από την άλλη πλευρά, θέλετε να επιστήσετε όλη την προσοχή σε ένα μόνο στοιχείο και να αφήσετε τον υπόλοιπο κενό χώρο να το πλαισιώσει. Υπάρχουν όλα τα είδη και θα μπορούσαν αντιπροσωπεύουν μια απλή αλλά πολύ εντυπωσιακή επιλογή για το αγαπημένο σας δωμάτιο.

Ιδέα 4 – Ταπετσαρίες: η αρχαία μέθοδος, αλλά και πάλι στη μόδα

Αν η λέξη «ταπετσαρία» σας κάνει να σκέφτεστε μόνο αυτές τις συχνά αντιαισθητικές και όχι πολύ λειτουργικές ταπετσαρίες των δεκαετιών του ’60 και του ’70, κάνετε λάθος! Αυτή η τάση είναι και πάλι στη μόδα, φέρνοντας μαζί της όλες τις βελτιώσεις που κάνουν τις μοντέρνες ταπετσαρίες μια εξαιρετική λύση επίπλωσης για όλα τα δωμάτια του σπιτιού .

Οι ταπετσαρίες που πλένονται , για παράδειγμα, είναι τέλειες για υγρούς χώρους όπως η κουζίνα και το μπάνιο, αλλά υπάρχουν και χάρτινες και υφασμάτινες ή ακόμα και μαγνητικές! Η τεράστια ποικιλία μοτίβων καθιστά αυτά τα καλύμματα μια πρωτότυπη λύση για να αναζωογονήσετε τον τοίχο σας, δίνοντάς του χαρακτήρα και προσωπικότητα χωρίς υπερβολική προσπάθεια.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *