April 24, 2024
Σπίτι σε στυλ Ιαπωνικού Ζεν

Ένα μίνιμαλ έπιπλο Ζεν φέρνει μια σειρά από οφέλη για το σπίτι και για όλους όσους μένουν εκεί. Είναι, στην πραγματικότητα, ικανό να δώσει στην κατοικία μια συνολική πιο ελεύθερη, φωτεινή και πιο φιλόξενη εμφάνιση: δίνει στα δωμάτια μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας και έχει σχεδιαστεί με σκοπό την ισορροπία και την ηρεμία. Πρέπει να γνωρίζετε, λοιπόν, ότι τα υπνοδωμάτια αυτού του καλουπιού συμφιλιώνουν τον ύπνο και προάγουν τη χαλάρωση του σώματος και του νου. Όποιος κοιμάται σε ένα τέτοιο δωμάτιο ξυπνά πιο ξεκούραστος, και αντιμετωπίζει όλες τις καθημερινές υποχρεώσεις και προβλήματα με μεγαλύτερη δύναμη και ηρεμία. Στην πράξη, η αρμονία του χώρου μεταδίδεται στον ψυχισμό των ανθρώπων, που αντλούν χαρά και εσωτερική γαλήνη από ένα τέτοιο περιβάλλον. Μεταξύ άλλων, τα ιαπωνικά έπιπλα σήμερα κατασκευάζονται με 100% πράσινα και φιλικά προς τον πλανήτη υλικά, όπως ξύλο, ίνες μπαμπού και άχυρο ρυζιού.

Φυσικές επιφάνειες, ευχάριστες στην αφή και στο μάτι, που χαρακτηρίζονται από ουδέτερα ή ζεστά χρώματα που παραπέμπουν στη σιωπή των δασών και των δασών. Τα αξεσουάρ χαρακτηρίζονται από έναν ουσιαστικό σχεδιασμό, ο οποίος αποποιείται ό,τι περιττό για να διευκολύνει τη ροή της ενέργειας μεταξύ του σπιτιού και της ψυχής όλων των ενοίκων. Ο μινιμαλισμός είναι ένα από τα κριτήρια που δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπεται όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός σπιτιού σε στυλ Ζεν.

Οποιοδήποτε στοιχείο πρέπει να είναι απαλλαγμένο από διακοσμητικά στοιχεία, με καθαρά και απλά σχήματα για να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος ακαταστασίας.

Ποια είναι τα προϊόντα για τα ιαπωνικά έπιπλα Zen;

Αν αναφερθούμε στο σαλόνι, δεν μπορούν να λείπουν το τατάμι και το zabuton: Αντίστοιχα το παραδοσιακό πάτωμα και τα μαξιλάρια που χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα για διαλογισμό βουδιστές μοναχοί. Το τατάμι είναι κατασκευασμένο από άχυρο ρυζιού, πολύ εύθραυστο και ως εκ τούτου ακατάλληλο για τυπικά έπιπλα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν γρατσουνιές ή με άλλο τρόπο να καταστρέψουν την ταπετσαρία. Σε αυτό το πλαίσιο, τα zabuton είναι τέλεια, αντικαθιστώντας τις τυπικές ξαπλώστρες. Αυτά τα αντικείμενα έχουν απαλές και καθαρές γραμμές: έχουν αξιοσημείωτο οπτικό αντίκτυπο και σας επιτρέπουν να αποκτήσετε μια πρωτότυπη, οικεία, φιλόξενη διαμονή, ικανή να ενσταλάξει θετικά συναισθήματα.

Ένα τατάμι και μερικά zabuton ταιριάζουν εξαιρετικά με ένα χαμηλό τραπέζι, από ξύλο ή άλλα οικολογικά υλικά. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να πιείτε τσάι με φίλους και να περάσετε ποιοτικές ώρες με φίλους και συγγενείς σε ένα ελεύθερο, ευάερο και εντελώς άνετο δωμάτιο.

Ένα υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στυλ

Όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει, σε ένα ιαπωνικό και μίνιμαλ υπνοδωμάτιο μπορείτε να χαλαρώσετε εντελώς και να εγκαταλείψετε όλες τις αρνητικές σκέψεις. Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για την ανακούφιση από το άγχος και την αντιμετώπιση των δεσμεύσεων με το σωστό σθένος. Σε πολλές ανακαινίσεις σπιτιών έχει παρατηρηθεί η ζήτηση του Ιαπωνικού στυλ.

Ένας τέτοιος στόχος δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί σε έναν χώρο επιπλωμένο με αυτόν τον τρόπο: η εξάλειψη του περιττού συμβαίνει τόσο στο περιβάλλον όσο και στο πνεύμα. Είναι πραγματικά υπέροχο να κλείνεις τα μάτια και να ξεκουράζεσαι σε ένα φουτόν, το οποίο ξετυλίγεται στο τατάμι το βράδυ και αποθηκεύεται στην ντουλάπα το πρωί. Το κλασικό ιαπωνικό κρεβάτι είναι σύμβολο άνεσης και λειτουργικότητας. Αυτές είναι επίσης δύο απαιτήσεις που δεν χάνονται ποτέ από τα μάτια μας σε μια διακόσμηση Ζεν. Το futon είναι απαραίτητο σε ένα δωμάτιο που ακολουθεί αυτό το στυλ, είναι κατασκευασμένο από βαμβακερά στρώματα και, επομένως, φυσικό και οικολογικό. Πρακτικότητα, ουσιαστικότητα, αφαίρεση ό,τι είναι περιττό και υπερβολικό. Αυτά είναι τα βασικά πρότυπα ενός σπιτιού ιαπωνικού στιλ, που κάνει όλους όσους ξεπερνούν το κατώφλι να νιώθουν άνετα.

Αξεσουάρ, αποχρώσεις και διακοσμητικά

Θα έχετε καταλάβει ότι τα μίνιμαλ έπιπλα Ζεν δεν μπορούν να αγνοήσουν κάποιες ιδιαιτερότητες όπως η απλότητα, η αγνότητα και το φως. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό τα διακοσμητικά να μην είναι ποτέ υπερβολικά και να περιορίζονται σε ένα φωτιστικό (ίσως γιαπωνέζικο με τη σειρά τους) και ένα ή δύο θεματικές εκτυπώσεις τοίχου. Το πράσινο είναι απαραίτητο σε αυτό το είδος δωματίου. Είναι το χρώμα που αντανακλά τον κόσμο της φύσης και υποδηλώνει γαλήνη, ηρεμία και γαλήνη. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε μερικά φυτά εδώ κι εκεί, σε πέτρινες ή ξύλινες γλάστρες: υπό αυτές τις συνθήκες, τα καλύτερα είδη είναι αυτά που είναι τυπικά της Ιαπωνίας ή εναλλακτικά τα μπονσάι.

Το καφέ, το μπλε, το μπεζ και το γκρι είναι άλλα υπέροχα χρώματα για ένα σπίτι Zen. Αντίθετα, αποφύγετε τις αποχρώσεις που είναι πολύ φωτεινές και φωτεινές.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *