April 24, 2024
Γιατί χρειάζεστε δικηγόρου διαζυγίων

Εάν έχετε πάρει την απόφαση να τερματίσετε το γάμο σας, το πιθανότερο είναι ότι υπάρχουν αμέτρητα ερωτήματα που τρέχουν στο μυαλό σας: Ποιος θα κρατήσει το σπίτι; Πώς θα λειτουργήσει η επιμέλεια; Πώς θα χωρίσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία; Και, ίσως ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα όλων, θα πρέπει να προσλάβετε έναν δικηγόρο διαζυγίου; Η επιλογή του «δικηγόρου» κατά τη διάρκεια του διαζυγίου μπορεί να είναι μια πολύ περίπλοκη απόφαση. Εδώ θα αναλύσουμε μερικούς από τους καλύτερους – και τους χειρότερους – λόγους για να σκεφτείτε να προσλάβετε δικηγόρο διαζυγίου. Η νομική καθοδήγηση είναι συχνά μια εξαιρετική επιλογή!

Λόγοι για τους οποίους ΠΡΕΠΕΙ να προσλάβετε δικηγόρο διαζυγίου

Ο σύζυγός σας σας έστειλε μια προσφορά διακανονισμού και έχετε κάποιες νομικές ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Κάθε φορά που δεν είστε βέβαιοι για τους όρους μιας προσφοράς διακανονισμού ή της προτεινόμενης συμφωνίας διαζυγίου, θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή ενός δικηγόρου διαζυγίου για να διασφαλίσετε ότι γνωρίζετε πλήρως τα δικαιώματά σας για υποστήριξη συζύγων, συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς και συζυγικά περιουσιακά στοιχεία. Για παράδειγμα, εάν σας απονεμηθεί ένα περιουσιακό στοιχείο που παράγει εισόδημα ως μέρος της συμφωνίας διαζυγίου σας, αυτό το εισόδημα μπορεί να σας οδηγήσει σε υψηλότερο φορολογικό κλιμάκιο ή να επηρεάσει εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για υποστήριξη συζύγου ή όχι.

Η διαβούλευση με έναν δικηγόρο διαζυγίου μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι γνωρίζετε ακριβώς τι υπογράφετε. Χρειάζεστε άμεσες δικαστικές εντολές επειδή ο σύζυγός σας σας έχει κόψει οικονομικά ή δεν σας αφήνει να δείτε τα παιδιά. Κάθε φορά που υπάρχει έκτακτη ανάγκη στην περίπτωσή σας και χρειάζεστε δικαστική παρέμβαση το συντομότερο δυνατό, είναι ώρα να καλέσετε έναν δικηγόρο διαζυγίου.

Αναζητήστε έναν δικηγόρο που γνωρίζει τις λεπτομέρειες του δικαστηρίου στη δικαιοδοσία σας για να δώσετε στον εαυτό σας την καλύτερη ευκαιρία να βρεθείτε γρήγορα ενώπιον ενός δικαστή. Αν και μπορείτε να ζητήσετε προσωρινές εντολές χωρίς τη βοήθεια δικηγόρου, είναι καλύτερα να μην αφήνετε αυτά τα θέματα στην τύχη. Ακόμα και αν πρόκειται για συναινετικό διαζύγιο, χρειάζεστε δικηγόρο.

Θέλετε να κατανοήσετε τα καλύτερα και τα χειρότερα σενάρια προτού παρακολουθήσετε τη διαμεσολάβηση με τον σύζυγό σας. Πριν παρακολουθήσετε τη διαμεσολάβηση με τον σύζυγό σας, θα πρέπει να καταλάβετε ποια είναι η καλύτερη και η χειρότερη περίπτωση από το διαζύγιό σας.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει κατά τη διαδικασία της διαμεσολάβησης, καθώς θα μπορείτε να διαπραγματευτείτε από μια πλήρως ενημερωμένη θέση και θα γνωρίζετε ποια είναι τα εμπόδια σας και πού είστε διατεθειμένοι να συμβιβαστείτε. Ένας δικηγόρος διαζυγίου μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με αυτά τα αποτελέσματα και να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τη στρατηγική διαμεσολάβησής σας.

Το διαζύγιό σας έχει «κολλήσει».

Πολλές φορές ένα διαζύγιο που φαίνεται να προχωράει καλά ξαφνικά κολλάει. Θα μπορούσε να σταματήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαπραγμάτευσης ή ίσως υπάρχουν κάποια πρόσθετα έντυπα δικαστηρίου που δεν γνωρίζατε ότι πρέπει να συμπληρώσετε. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η πρόσληψη ενός δικηγόρου διαζυγίου σε αυτό το σημείο μπορεί να βοηθήσει την υπόθεσή σας να «ξεκολλήσει». Τα έντυπα διαζυγίου σας έχουν απορριφθεί από το δικαστήριο. Φανταστείτε το εξής: Ήταν μια δύσκολη μάχη, αλλά εσείς και ο σύζυγός σας διαπραγματευτήκατε με επιτυχία τους όρους του διαζυγίου σας και υπογράψατε τις συμφωνίες σας.

Υποβάλατε το έντυπο διαζυγίου σας στο δικαστήριο και τώρα μπορείτε να αναπνεύσετε λίγο καθώς περιμένετε το δικαστήριο να τα εγκρίνει . Στη συνέχεια, λαμβάνετε μια ειδοποίηση ότι το δικαστήριο απέρριψε τα έντυπά σας. Και τώρα τι? Τώρα είναι η ώρα να προσλάβετε έναν δικηγόρο διαζυγίου για να εξετάσει τα έντυπα διαζυγίου σας και να σας βοηθήσει να γίνουν αποδεκτά από το δικαστήριο. Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο μια ημιτελής ενότητα σε ένα έντυπο ή μια λανθασμένη υπογραφή, αλλά ένας έμπειρος δικηγόρος θα μπορέσει να βρει το σφάλμα και να επαναφέρει την υπόθεσή σας σε καλό δρόμο…και να σας οδηγήσει στη νέα σας ζωή !

Χρειάζεστε μια στρατηγική διαζυγίου και θέλετε να αποφύγετε τα δαπανηρά λάθη.

Μερικές φορές χρειάζεστε έναν ειδικό στη γωνιά σας, και αυτό είναι εντάξει! Η πρόσληψη ενός δικηγόρου διαζυγίου μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια στρατηγική διαζυγίου (δηλαδή ποιοι είναι οι στόχοι σας και πώς θα τους πετύχετε) και να αποφύγετε λάθη που μπορούν να εκτροχιάσουν το διαζύγιό σας. Εάν έχετε μια περίπλοκη υπόθεση ή ο σύζυγός σας πρόκειται να σας πολεμήσει σε κάθε βήμα, η πρόσληψη δικηγόρου διαζυγίου μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελής.

Θέλετε να επιβεβαιώσετε εάν έχετε ισχυρή αξίωση ή υπεράσπιση στην περίπτωσή σας. Ξέρετε τι θέλετε από το διαζύγιό σας και πιστεύετε ότι έχετε πολύ καλές πιθανότητες να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αλλά, ένας δικαστής θα δει την υπόθεσή σας με τον ίδιο τρόπο; Μπορεί. Μάλλον όχι. Όταν πρόκειται να εξετάσετε τις νομικές αξιώσεις και τις υπερασπιστές σας, δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να “το πτερυγώσετε”. Η πρόσληψη ή η διαβούλευση με έναν δικηγόρο στην περιοχή σας που κατανοεί το νόμο και, ακόμα καλύτερα, έχει εξοικείωση με τον δικαστή που επιβλέπει την υπόθεσή σας, μπορεί να σας βοηθήσει να φέρετε στην καλύτερη θέση για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χρειάζεστε υποστήριξη τέκνων ή υπολογισμό υποστήριξης συζύγου. Εάν εσείς και ο σύζυγός σας έχετε επεξεργαστεί όλες τις λεπτομέρειες του διαζυγίου σας, αλλά εξακολουθείτε να χρειάζεται να υπολογίσετε την υποστήριξη των παιδιών ή τη συζυγική υποστήριξη, ίσως είναι καιρός να προσλάβετε έναν δικηγόρο διαζυγίου.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *