July 12, 2024
iphone 12 pro

iphone 12 pro

Για να καταλάβουμε την βαρύτητα των specs που έχει η σειρά 12 της Apple καλό είναι να αφηγηθούμε την εξέλιξη απ’ τα iPhone 11 και μετά.

Σειρά iPhone 11

Το 2019, η Apple λάνσαρε και πάλι τρία νέα iPhone που ήταν αρκετά παρόμοια με αυτά που είχε προσφέρει το προηγούμενο έτος (iPhone XR, XS, XS max).

Η κύρια αλλαγή αφορούσε την κάμερα, όπου και τα τρία iPhone έλαβαν μια ολοκαίνουργια υπερ-ευρυγώνια κάμερα που επέτρεπε στους χρήστες να τραβούν απίστευτες φωτογραφίες τοπίου, καθώς και να φωτογραφίζουν σε στενούς χώρους.

Τα iPhone 11 Pro και 11 Pro Max απέκτησαν το προσωνύμιο “Pro” που η Apple φάνηκε να συνδέει και πάλι με τις υψηλής ποιότητας AMOLED οθόνες τους. Το 2019, η Apple έδωσε στους χρήστες αυτό που ζητούσε το καταναλωτικό της κοινό εδώ και χρόνια: ελαφρώς παχύτερα τηλέφωνα με πολύ, πολύ μεγαλύτερες μπαταρίες που ανέβασαν τελικά το Pro και ειδικά το Pro Max στην κορυφή της κατάταξης της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Το άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό που απέκτησαν τα τηλέφωνα ήταν το Night Mode, μια νέα λειτουργία κάμερας που θα έβαζε το τηλέφωνο να συνδυάζει έξυπνα μια εικόνα μακράς έκθεσης με άλλες εικόνες, σε μια αυτοματοποιημένη κι εύκολη διαδικασία η οποία τελικώς έβγαζε καλές εικόνες σε πολύ χαμηλό φωτισμό.

Το iPhone 11 ήταν και πάλι το πιο δημοφιλές μοντέλο της σειράς. Η Apple αποφάσισε έξυπνα να μειώσει την τιμή εκκίνησης στα 700 δολάρια, 50 δολάρια λιγότερο από την τιμή εκκίνησης του iPhone XR του προηγούμενου έτους και αυτή η κίνηση βοήθησε στην περαιτέρω ενίσχυση της δημοτικότητας του iPhone 11. Οι επικριτές, ωστόσο, επεσήμαναν ότι η Apple εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μια παλιά τεχνολογία LCD και ένα πάνελ χαμηλής ανάλυσης σε ένα τηλέφωνο που κοστίζει αρκετά, ενώ ο ανταγωνισμός προηγείται σε αυτό το θέμα.

iPhone SE

Η Apple επανέφερε την επωνυμία SE στις αρχές του 2020, ακριβώς την ώρα που η πανδημία του κοροναϊού ξεδιπλώνονταν και έπληττε σοβαρά την οικονομία, το δε τηλέφωνο γνώρισε άμεση επιτυχία. Με τιμή στα 400 δολάρια και τροφοδοτούμενο από το πιο πρόσφατο εκείνη την εποχή τσιπ Apple A13, ήταν πολύ πιο ισχυρό από οποιοδήποτε τηλέφωνο Android σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Αλλά το νέο iPhone SE (2020) δεν ήταν τόσο μικροσκοπικό όσο το αρχικό SE των 4 ιντσών. Αντίθετα, χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο iPhone 8, οπότε είχατε μια οθόνη 4,7 ιντσών. Η μοναδική κάμερα στο πίσω μέρος ήταν ικανή να καταγράφει βίντεο 4K με εξαιρετική ποιότητα και ενώ άλλοι προσέφεραν επίσης έναν υπερ-ευρυγώνιο και μερικές φορές ακόμη και τηλεφακό σε αυτό το budget, το νέο SE ξεχώριζε με την ποιότητα του μοναδικού φακού του.

iPhone 12 Mini, 12, 12 Pro and 12 Pro Max

Στα τέλη του 2020, η Apple λάνσαρε για πρώτη φορά τέσσερα iPhone σχεδόν ταυτόχρονα. Μετά από χρόνια προσκόλλησης σε παρόμοια σχέδια, η σειρά 12 παρουσίασε μια πλήρη ανανέωση στον τομέα της εμφάνισης: επίπεδες πλευρές, λεπτά σώματα και έναν ολοκαίνουργιο εξαιρετικά συμπαγή παράγοντα μορφής με το iPhone 12 Mini.

Και τα τέσσερα iPhones της σειράς 12 διαθέτουν συνδεσιμότητα 5G, μια πρώτη φορά για οποιοδήποτε iPhone, και όπως ακριβώς θα περιμένατε από την Apple αυτό αντιμετωπίστηκε ομαλά με υποστήριξη mmWave στις ΗΠΑ, καθώς και με μια έξυπνη λειτουργία που θα επέστρεφε αυτόματα σε δίκτυα LTE όταν δεν ήταν διαθέσιμα τα δίκτυα 5G για να εξοικονομήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Επίσης, και τα τέσσερα διαθέτουν πλέον οθόνες OLED με όμορφα, πλούσια χρώματα και βαθύ μαύρο, ενώ προηγουμένως το πιο προσιτό μοντέλο iPhone 11 για παράδειγμα συμβιβαζόταν σε αυτό με οθόνη LCD.

Το iPhone 12 είναι προς το παρόν το best seller της σειράς, αλλά και το iPhone 12 Pro που ξεχωρίζει κυρίως για την προηγμένη λειτουργία της κάμερας, όπως η λήψη RAW, πωλεί επίσης καλά. Η σειρά λοιπόν iPhone 12 έφερε νέα εμφάνιση, νέες λειτουργίες και νέο δυναμισμό που δύσκολα θα ξεπεραστεί σε μικρό χρονικό διάστημα.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *