April 24, 2024
τα καλύτερα blogs

Ψάχνετε να ξεκινήσετε το blogging; Λοιπόν, ήρθατε στο σωστό μέρος. Το κάνουμε αυτό εδώ και καιρό και γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε και να επιλέξετε τη σωστή πλατφόρμα ιστολογίου, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα ρίξουμε μια ματιά σε 10 από τους καλύτερους ιστότοπους και πλατφόρμες blogging στον πλανήτη. Κάποια δωρεάν, άλλα όχι. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε την τέλεια εφαρμογή για εσάς. Ας αρχίσουμε.

Ποια είναι τα καλύτερα Blogs για να ξεκινήσετε

1. WordPress.org

Το WordPress.org είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε ιστότοπους μόνοι σας. Είναι η απόλυτη πλατφόρμα blogging που έχει σχεδιαστεί για όλους, ειδικά για όσους θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον ευρύ κόσμο της μπλογκόσφαιρας. Είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ιστολογίου σε αυτήν τη λίστα και οπουδήποτε για αυτό το θέμα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 75 εκατομμύρια ενεργοί ιστότοποι σε όλο τον κόσμο που υποστηρίζονται από το WordPress.org.

Ο λόγος που είναι τόσο δημοφιλής είναι ότι μπορείτε να έχετε δώδεκα ιστότοπους που χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό και να τους κάνουν όλους να φαίνονται διαφορετικοί και μοναδικοί, χάρη στις αμέτρητες συμβατές προσθήκες και θέματα που υποστηρίζονται στην πλατφόρμα. Η ομορφιά του WordPress.org είναι η επεκτασιμότητα του, αν επιλέξετε αυτήν την πλατφόρμα για να ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας, το όριο είναι το όριο – επιτρέποντάς σας να αναπτυχθείτε με τον ιστότοπό σας.

Είτε προσελκύετε 250 επισκέπτες το μήνα είτε 250.000, θα είστε ασφαλείς γνωρίζοντας ότι μπορείτε να επεκτείνετε για να τους υποστηρίξετε και να συνεχίσετε να δημοσιεύετε ελκυστικό περιεχόμενο που ταιριάζει στη ζήτηση. Οι υποστηριζόμενες προσθήκες που συνοδεύουν το WordPress.org επιτρέπουν την κάλυψη σχεδόν για οποιοδήποτε σενάριο, είτε πρόκειται για ρύθμιση ηλεκτρονικού εμπορίου, ενότητα μόνο για μέλη, πολύγλωσση υποστήριξη ή μηχανές κρατήσεων, αυτή η επανάληψη του WordPress σας καλύπτει.

Πλεονεκτήματα: Το λογισμικό σας δίνει τον έλεγχο των πάντων.

Οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων θα εγκαταστήσουν το WordPress για εσάς. Χιλιάδες θέματα διαθέσιμα. Κάντε το να φαίνεται όπως θέλετε. Χιλιάδες πρόσθετα που σας επιτρέπουν να προσθέτετε όλα τα είδη διαφορετικών δυνατοτήτων στο ιστολόγιό σας. Εύκολη προσαρμογή για κωδικοποιητές. Εάν είστε γνώστες της τεχνολογίας, θα έχετε πλήρη ελευθερία να δημιουργήσετε σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να ονειρευτείτε. Οι ιστότοποι WordPress είναι φιλικοί προς τις μηχανές αναζήτησης.

Μειονεκτήματα: Όπως οτιδήποτε άλλο, η περιοχή υποστήριξης του WordPress θα έχει μια μικρή καμπύλη εκμάθησης.

Οι ιστότοποι WordPress μερικές φορές μπορεί να σπάσουν ή να παραβιαστούν. Έτσι, θα χρειαστεί να διαχειριστείτε τα αντίγραφα ασφαλείας και την ασφάλεια του ιστότοπού σας. (Το WordPress έχει πρόσθετα για αυτό που θα κάνουν αυτές τις εργασίες εύκολες.) Τιμή: Το WordPress είναι ουσιαστικά δωρεάν. Όταν αποκτάτε έναν τομέα και φιλοξενία ιστού, η εταιρεία θα έχει συνήθως εγκατεστημένο το λογισμικό για εσάς.

Έτσι, για να εγκαταστήσετε το WordPress στο ιστολόγιό σας, θα χρειαστείτε πρώτα ένα domain με περίπου 10 £ (15 $) ετησίως και φιλοξενία ιστού με περίπου 3-7 £ (5-10 $) το μήνα. Όταν έχετε όλη αυτή τη ρύθμιση, τότε ο πάροχος φιλοξενίας θα κάνει τα υπόλοιπα. Συνιστούμε τη χρήση Bluehost ή Siteground. Επιπλέον, είναι ότι η διαδικασία εγκατάστασης διαρκεί μόνο μερικά κλικ.

Wix

Το Wix είναι ίσως η πιο cool πλατφόρμα σε αυτήν τη λίστα. Θέλω να πω, λατρεύω το WordPress.org και όλα και πάντα δημιουργούσα ιστότοπους που τροφοδοτούνται από το WordPress στο παρελθόν, αλλά η πλατφόρμα Wix έχει τόσα πολλά υπέροχα πράγματα. Είναι τόσο καλό, ίσως χρειαστεί να βρω μια νέα θέση και να δημιουργήσω έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας την απίστευτη πλατφόρμα Wix. Γιατί το Wix είναι τόσο καλό, ακούω να ρωτάτε; Όλα είναι drag and drop. Αυτό από μόνο του το κάνει τόσο εύκολο που ένα παιδί μπορεί να το κάνει. Βασικά έχετε τη δύναμη να επεξεργαστείτε ολόκληρο τον ιστότοπό σας από το μπροστινό μέρος.

Ένα άλλο πράγμα που το κάνει εξαιρετικό είναι το πόσο εύκολο είναι να προσθέσετε προσαρμοσμένες δυνατότητες και λειτουργίες στον ιστότοπό σας Wix. Αυτό γίνεται μέσω εφαρμογών και λειτουργεί ακριβώς όπως το smartphone σας…απλά εγκαταστήστε το και είναι έτοιμο για χρήση. Για παράδειγμα, για να προσθέσετε ένα ιστολόγιο στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πάτημα ενός κουμπιού. Κυριολεκτικά. Όταν ενεργοποιηθεί, η εφαρμογή Wix θα προσθέσει αυτόματα μια σελίδα ιστολογίου στον ιστότοπό σας.

Η ομορφιά του προγράμματος επεξεργασίας προτύπων του Wix σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζετε ούτε μια γραμμή κώδικα – μια εξαιρετική ποιότητα για περιστασιακούς bloggers και χρήστες που δεν είναι και τόσο γνώστες της τεχνολογίας. Το επίπεδο καινοτομίας στο οποίο εμβαθύνει το Wix μπορεί να φανεί στον αριθμό των νέων λειτουργιών που αναδύονται κάθε μήνα – οι πρόσφατες προσθήκες περιλαμβάνουν φόντο βίντεο και εφέ 3D κύλισης.

Το επίπεδο των νέων και καθηλωτικών λειτουργιών που υποστηρίζει το Wix μπορεί να αισθάνεται μπερδεμένο κατά καιρούς, επομένως είναι ευτυχές που η πλατφόρμα όχι μόνο προσφέρει υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, αλλά διαθέτει επίσης ένα ειδικό κουμπί «βοήθειας» που σας μεταφέρει σε αυτό που υπολογίζει ο ιστότοπος χρήσιμη σελίδα αντιμετώπισης προβλημάτων ανάλογα με το τι είναι πιθανό να αντιμετωπίζετε. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ζητήσουν απάντηση μέσω email – αν και δεν υπάρχει υποστήριξη που βασίζεται σε συνομιλία προς το παρόν. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που κάνουν το Wix εξαιρετικό και, φυσικά, υπάρχουν μερικές πτυχές που έχουν αρνητική επίδραση στους χρήστες της πλατφόρμας.

Θα τα καλύψουμε στη συνέχεια.

Πλεονεκτήματα: Σούπερ εύκολο στη χρήση. 100% φιλικό για αρχάριους. Όλα τα προγράμματα premium είναι μια συμφωνία (θα μιλήσουμε για αυτά λίγο αργότερα). Δωρεάν για να ξεκινήσετε. Τόνοι εύρους ζώνης και αποθήκευσης. Σχεδόν ποτέ δεν εξαντλούνται. Τόνοι διαθέσιμων εφαρμογών Wix που θα προσθέσουν εξαιρετικές δυνατότητες και λειτουργίες στον ιστότοπό σας. Δωρεάν domain με πρόγραμμα premium.

Μειονεκτήματα: Το δωρεάν πρόγραμμα ακούγεται υπέροχο, αλλά είναι πολύ περιορισμένο. Τη στιγμή που γράφετε αυτό το άρθρο, δεν υπάρχει επιλογή να αλλάξετε το πρότυπο σχεδίασής σας. Διαπίστωσα επίσης ότι υπάρχουν περιορισμένα πρότυπα σχεδίασης ιστοτόπων.

Αυτό είναι κακό αν θέλετε να προσθέσετε κάποια μοναδικότητα στον ιστότοπο και το ιστολόγιό σας. Τιμή: Το Wix είναι 100% δωρεάν για να ξεκινήσετε. Θα παρέχουν τα βασικά των βασικών, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό :), όπως φιλοξενία για αρχάριους, απλά εργαλεία δημιουργίας ιστότοπου, υποτομέα και πολλά άλλα.

Squarespace

Το Squarespace είναι μια πλατφόρμα δημιουργίας ιστοσελίδων που απευθύνεται περισσότερο σε μικρές επιχειρήσεις που θέλουν κάποιου είδους διαδικτυακή παρουσία. Ωστόσο, όλα τα προκατασκευασμένα πρότυπα ιστοτόπων τους περιλαμβάνουν όλα ένα ιστολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και πληροί τις προϋποθέσεις για αυτήν τη λίστα. Όπως το Wix, το Squarespace παρέχει ένα εργαλείο δημιουργίας μεταφοράς και απόθεσης για τη δημιουργία και την επεξεργασία του ιστότοπού και του περιεχομένου σας. Όλη η δουλειά γίνεται στο frontend, οπότε συνολικά, είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση. Η δυνατότητα του ιστολογίου είναι λίγο μπερδεμένη στην αρχή και μπορεί να χρειαστεί λίγη εξοικείωση για όσους είναι λιγότερο γνώστες όταν πρόκειται για τη μπλογκόσφαιρα. Αν δεν ήμουν τόσο έμπειρος όσο είμαι τώρα, πιθανότατα θα δυσκολευόμουν να πλοηγηθώ στην ενότητα ιστολογίου του ιστότοπου. Ευτυχώς, μετά από κάποια δοκιμή και λάθος, κατάφερα να δημιουργήσω μια σελίδα ιστολογίου που ήταν ικανοποιητική από άποψη ποιότητας. 

Συνολικά, πιστεύουμε ότι ο ιστότοπός τους και η πλατφόρμα του ιστολογίου είναι εκπληκτικά αξιόπιστα – παρόλο που η Squarespace δεν είναι τόσο εδραιωμένη όσο οι ειδικοί στο blogging. Οι ιδιότητες του Squarespace υπογραμμίζονται από το γεγονός ότι πάνω από ένα εκατομμύριο ιστότοποι βασίζονται στον πάροχο και στις ισχυρές καμπάνιες μάρκετινγκ, με πρωταγωνιστές προσωπικότητες του Χόλιγουντ όπως ο John Malkovich και ο Jeff Bridges δείχνουν ξεκάθαρα φιλοδοξία στην αγορά, αλλά αυτό που κάνει την πλατφόρμα τόσο σίγουρη ότι είναι τόσο είστε πρόθυμοι να καταβάλετε χρήματα για τη διαφήμιση με αυτόν τον τρόπο; Λοιπόν, πρώτον, παρά το γεγονός ότι έχει μόνο το ένα τρίτο της βάσης χρηστών που διαθέτει το Wix, η κατοχή ενός εκατομμυρίου λογαριασμών επί πληρωμή αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικό επιχειρηματικό μοντέλο που είναι ικανό να συμπιέζει πολλά premium χαρακτηριστικά χωρίς να επηρεάζει τις ταμειακές ροές.

Το κανάλι του στο YouTube, ως αποτέλεσμα, είναι γεμάτο με μερικά από τα πιο συναρπαστικά και καλά παρουσιαζόμενα βίντεο με οδηγίες όλων των πλατφορμών ιστολογίου – ένα σίγουρο προνόμιο για όσους από εμάς χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας εδώ ή εκεί. Τα πρότυπα που διατίθενται μέσω του Squarespace διαφοροποιούν πραγματικά την πλατφόρμα από τους ανταγωνιστές, με τους διάσημους κριτικούς WebsiteBuilderExpert να χαρακτηρίζουν τις διατάξεις ως τις καλύτερες διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Τα πρότυπα που προσφέρονται είναι ευέλικτα και μπορούν να προσαρμοστούν σε μια σειρά βιομηχανιών στους οποίους επιλέγετε να εστιάσετε. Είναι επίσης πολύ συμβατά με προγράμματα περιήγησης για κινητά, πράγμα που σημαίνει ότι το κοινό σας μπορεί να απολαμβάνει το περιεχόμενό σας απρόσκοπτα, ανεξάρτητα από τη συσκευή στην οποία περιηγείται.

Πλεονεκτήματα: Παρέχει ένα στυλ μεταφοράς και απόθεσης που διευκολύνει την επεξεργασία. Μια μικρή καμπύλη εκμάθησης, αλλά ακόμα αρκετά εύκολη. Υπάρχει ένας αξιοπρεπής αριθμός προτύπων ιστότοπων. Περισσότεροι από κάποιους σε αυτήν τη λίστα. Είναι 100% δωρεάν για να ξεκινήσετε.

Ωστόσο, υπάρχει διαθέσιμη μόνο μια δωρεάν δοκιμή 2 εβδομάδων.

Μειονεκτήματα: Εάν σκοπεύετε να πουλήσετε προϊόντα, ενδέχεται να υπάρχουν χρεώσεις συναλλαγής (ανάλογα με το πρόγραμμα). Αν και είπαμε ότι είναι εύκολο στη χρήση, μπορεί να είναι κάπως μπερδεμένο στην αρχή για τους νεότερους bloggers.

Τιμή: Το Squarespace είναι ένα premium προϊόν. Προσφέρει τέσσερα προγράμματα συνδρομής: Προσωπικά και Επιχειρηματικά στο πλαίσιο των “Προγραμμάτων Ιστοτόπου” τους Βασικά και προχωρημένα στα «Εμπορικά Σχέδια» τους Πιθανότατα θα συνιστούσα το Business plan αν αποφασίσατε για το Squarespace.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *