December 2, 2024
συγγραφη διπλωματικων εργασιων

Δεν υπάρχουν πολλοί μαθητές που δεν τους αρέσει να γράφουν. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει να γράφουν περισσότερο από άλλους, αλλά στους περισσότερους αρέσει να γράφουν ή, τουλάχιστον, την ικανοποίηση που έχουν γράψει. Όπου κι αν βρεθείτε στο φάσμα της αγάπης για τη Συγγραφή Διπλωματικών Εργασιών, μια εργασία περιμένει να ολοκληρωθεί και πρέπει να ολοκληρώσετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν.

1. Γράψε νωρίτερα την διπλωματική εργασία

Η διαδικασία συγγραφής διπλωματικών εργασιών μπορεί γρήγορα να γίνει παραλυτική λόγω του μεγέθους και της σημασίας της. Είναι ένα έργο που θα επανεξεταστεί αυστηρά από τον σύμβουλό σας και την επιτροπή σας και η αποφοίτησή σας εξαρτάται από την επιτυχή ολοκλήρωση και την υπεράσπισή σας. Το να αντιμετωπίσεις αυτές τις πραγματικότητες μπορεί να είναι τρομακτικό και να σε δελεάσει να περιμένεις μέχρι να μπορέσεις να προσδιορίσεις ότι έχεις ερευνήσει ή σκεφτεί αρκετά για το θέμα.

Ωστόσο, όσο περισσότερο καθυστερείτε τη σύνταξη, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ξεκινήσετε πραγματικά τη διαδικασία. Η απάντηση είναι να αρχίσεις να γράφεις. Δεν είστε σίγουροι για το επιχείρημά σας ή δεν είστε πλήρως πεπεισμένοι ότι έχετε κάνει την απαιτούμενη έρευνα; Μπορεί να έχετε δίκιο: Το επιχείρημά σας μπορεί να μην είναι βάσιμο και ίσως χρειαστεί να διαβάσετε περισσότερο. αλλά θα μπορείτε να προσδιορίσετε σε ποιο βαθμό αυτά τα προβλήματα χρειάζονται προσοχή όταν αρχίσετε να γράφετε. Οι διπλωματικές εργασίες δεν είναι μια απλή υπόθεση καλώς ή κακώς.

Η παραγωγικότητα γεννά παραγωγικότητα και θα εκπλαγείτε με το πώς διαμορφώνονται τα επιχειρήματα και η κατεύθυνση της έρευνάς σας σφυρηλατείται καθώς γράφετε.

2. Γράψτε συνέχεια.

Λοιπόν, μην σταματήσετε να γράφετε. Φυσικά, πρέπει να συνεχίσετε να διαβάζετε και να μελετάτε και να κρατάτε σημειώσεις, θα μιλήσουμε για αυτό περισσότερο σε λίγο, αλλά είναι καλύτερο να κρατήσετε τα γρανάζια από το να ακινητοποιηθούν. Κρατήστε το μυαλό σας να λειτουργεί και το έργο σας να κινείται. Η αποστολή σας δεν είναι να στείλετε εκατό σελίδες σημειώσεων στον επιβλέποντα καθηγητή σας. Πρέπει να δημιουργήσετε μια εργασία με πλήρεις προτάσεις και παραγράφους και κεφάλαια. Συνέχισε να γράφεις.

3. Γράψτε για να ξαναγράψετε.

Το να γράφεις νωρίτερα και να γράφεις συνεχώς μπορεί να συμβεί μόνο αν δεν σε καταναλώνει η τελειότητα. Μερικοί από εμάς αποθαρρύνονται να γράψουν γιατί πιστεύουμε ότι το πρώτο μας σχέδιο πρέπει να είναι το τελικό μας σχέδιο. Αλλά αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Βάλτε τις σκέψεις σας σε χαρτί και σχεδιάστε να επιστρέψετε και να διορθώσετε τις άβολες προτάσεις, τις κακές επιλογές λέξεων και τα παράλογα ή αβάσιμα επιχειρήματα στα επόμενα προσχέδιά σας. Γνωρίζοντας ότι η συγγραφή διπλωματικών εργασιών είναι μέρος της διαδικασίας γραφής θα σας ελευθερώσει να γράφετε επίμονα, να σημειώσετε πρόοδο και να ανυπομονείτε να διορθώσετε τα πράγματα αργότερα.

4. Αφιερώστε αρκετό χρόνο στον καθορισμό της εργασίας και της μεθοδολογίας σας.

Αυτό πιθανότατα θα μπορούσε να χωρέσει στο νούμερο ένα κουλοχέρη, αλλά ήθελα να τονίσω τη σημασία της γραφής αμέσως. Επιπλέον, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τροποποιείτε ελαφρώς τη διατριβή και τη μεθοδολογία σας καθώς γράφετε και σημειώνετε πρόοδο στην ανάπτυξη της συνολικής σας επιχειρηματολογίας.

Ωστόσο, το ρητό είναι αληθινό: σχηματίστε μια σταθερή δήλωση φοιτητικής εργασίας και μεθοδολογίας και η διατριβή σας θα «γράψει μόνη της». Σχεδιάστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο γράφοντας και ξαναγράφοντας και ξαναγράφοντας (ξανά) τις δηλώσεις της διατριβής και της μεθοδολογίας σας, ώστε να γνωρίζετε πού πηγαίνετε και πού πρέπει να πάτε.

5. Εάν κολλήσετε, μετακινηθείτε σε άλλο τμήμα.

Η ανάπτυξη μιας σαφής εργασίας και μεθοδολογίας θα σας επιτρέψει να μετακινηθείτε στη διατριβή σας όταν κολλήσετε. Ομολογουμένως, δεν πρέπει να συνηθίζουμε να αποφεύγουμε δύσκολες εργασίες, αλλά υπάρχουν στιγμές που θα είναι πιο αποτελεσματική η χρήση του χρόνου για να μετακινηθούμε σε ενότητες που θα γραφτούν εύκολα. Καθώς συνεχίζετε να σημειώνετε πρόοδο στο έργο σας και παίρνετε λέξεις σε χαρτί, θα συμβάλλετε επίσης στον μετριασμό του πανικού που τόσο συχνά επικρατεί στο έργο σας όταν κολλάτε και σταματήσει η γραφή σας.

6. Καταπολεμήστε την επιθυμία να απομακρυνθείτε από το γράψιμο όταν είναι δύσκολο.

Αφού σας ενθαρρύναμε να μετακομίσετε σε άλλο τμήμα όταν κολλήσετε, είναι επίσης σημαντικό να προσθέσετε ένα εξισορροπητικό σχόλιο για να σας ενθαρρύνει να αντιμετωπίσετε τα δύσκολα σημεία του έργου σας. Δεν εννοώ ότι πρέπει να πιέζετε να γράψετε όταν είναι σαφές ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποιες δομικές αλλαγές ή να κάνετε λίγη περισσότερη έρευνα για ένα δεδομένο θέμα.

Αλλά αν φοβάστε ένα συγκεκριμένο τμήμα της διατριβής σας, επειδή θα απαιτήσει λίγη αυστηρότητα που μουδιάζει, με το κεφάλι στο γραφείο σας, που προκαλεί προσευχή, τότε η συμβουλή μας είναι να αντιμετωπίσετε αυτά τα δύσκολα τμήματα κατάματα και να καθίσετε στην καρέκλα σας μέχρι να σημειώσετε κάποια πρόοδο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο δυναμική θα αναπτυχθεί από την επιμονή σας να βγάλετε στο σφυρί αυτά τα δύσκολα μέρη του έργου σας. Η συγγραφή διπλωματικών εργασιών μπορεί και είναι εφικτή.

7. Προσπαθήστε για την αριστεία, αλλά να θυμάστε ότι αυτό δεν είναι το απόλυτο έργο σας.

Μια διπλωματική εργασία πρέπει να είναι δημοσιευμένης ποιότητας και θα πρέπει να ξεπεράσει τον επιβλέποντα και την επιτροπή σας. Είναι όμως και προϋπόθεση αποφοίτησης. Κάντε την έρευνα. Κάντε μια συνεισφορά. Ολοκληρώστε το έργο. Και σχεδιάστε να γράψετε την πεντάτομη θεολογία σας όταν έχετε 30-40 ακόμη χρόνια μελέτης, προβληματισμού και διδασκαλίας υπό τη ζώνη σας.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *